Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A kutyanevek, amikre biztos hallgatni fog az eb

2012.04.19

 A legjobb kutyanevek, amikre a kutya biztosan hallgatni fog

Amikor ellátogatunk a kennelbe, hogy kiválasszuk az eladó kutyák közül azt a kutyakölyköt, aki legjobb barátunk lesz hosszú éveken át, nincs könnyű dolgunk, hiszen az egyik guruló szőrpamacs tündéribb, mint a másik. Nevet találni az új kiskutyának pedig még ennél is nehezebb feladat!
 

Sok gazda már azelőtt tudja, hogyan fogja szólítani kedvencét, még mielőtt hazavinné a kennelből. A kiskutya nevét illetően nem szabad elhamarkodottan dönteni, hiszen ez az a szó, mellyel a gazdája kapcsolatot teremt vele, és ami a nevelés, idomítás alapjait is képezi majd.


Mi legyen a kutya neve?


Köztudott, hogy a kutyák mindössze két szótagnyi hangsort képesek megjegyezni, ezért ennél hosszabb nevet nem érdemes választani az új kedvencnek. Ám ha nekünk mégis egy hosszabb név tetszene meg, igyekezzünk annak rövidített változatával megbarátkozni, hiszen azt a kiskutya is könnyebben jegyzi majd meg. Amíg a kutya a nevét tanulja, bármennyire is nehezünkre esik, inkább ne becézzük, mert ettől csak összezavarodik.

 

 

kutyanevek, kutya neve
Mi legyen a kutya neve? A legjobb kutyanevek :)

 

És a szótagok száma még nem minden; a kutyanév hangzása is fontos! Ha a kutya neve lágy magánhangzóval, például "f"-fel kezdődik, az azt követő első magánhangó legyen mély, hangsúlyos; ha viszont kedvencünk neve például az erőteljes"r" betűvel kezdődik, folytatódhat szinte bárhogy, a kiskutya hamar megjegyzi majd.

A szótagok ismétléséből alkotott nevek, mint például a Lulu, Fifi vagy Dodó nem csak népszerűek, de könnyedén meg is jegyezhetőek. Azokat a neveket viszont, amelyekben sok az, a, az u, az o, az f, a p, ab vagy az l betű, a kiskutya sokkal később, nehezebben jegyzi csak meg.

A névválasztáskor a kiskutya fajtája, neme és mérete sem elhanyagolható. Az alábbi leírás segíthet eligazodni a kedvencünk számára legtökéletesebb kutyanév kiválasztásakor.

 

Kutyanevek kistestű kutyáknak

 

foltos-kutyus
Jack russel terrier kölyök

 


A kistestű kutyafajták általában izgágább, ingerlékenyebb természetűek, gyorsabban reagálnak a vezényszavakra. A kistestű kutyafajtákhoz, mint pl. a jack russel terrier, a 
francia bulldog, a westie, a yorkie, a bichon havanese ésbichon bolognese, a chicuahua, a beagle és a mopsz, remekül illenek a kedves, bohókás, főként lágy magánhangzókat tartalmazó kutyanevek: Pumpi, Hógolyó, Pamacs, Rififi, Titi, Cherry, Bubu...

 


Kutyanevek nagytestű kutyáknak


A nagytestű, erősebb testalkatú kutyák természete ezzel szemben nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb, és lassabban reagálnak a hívó szóra. Hozzájuk nem csak jobban illenek a keményebb magánhangzókat tartalmazó, rövidebb nevek, de könnyebben meg is jegyzik ezeket, és sokkal inkább hallgatnak rájuk. Alabrador, a vizsla, a staffordshire terrier, a cane corso számára találó, tekintélyt sugalló, stílusos nevek lehetnek a Rex, a Lord, az Akira, a Néró és a Rocky is.

 

 

alvo-kiskutya
Labrador kölyök
 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.